Výňatky z písomných podaní na Obecných úradoch a súdoch
* Pochádzam z veselej robotníckej rodiny.
* Som ženatý s jedným dieťaťom.
* Môj životný pomer je vážne ohrozený.
* Nemám spôsob ako by som k Vám prišla ústne.
* Zomrel ako civilná osoba, jeho smrť nemala vplyv na vojnové udalosti.
* Bol kopnutý z neznámych príčin.
* Protiidúce auto vyšlo na chodník, pričom mi prešlo pravú nohu, čo som nezbadala, lebo som sa pozerala na druhú stranu.
* Výmer na byt súrne potrebujem, lebo nemám čím kúriť.
* ..a preto si prosím príspevok na moje 2 deti, ktoré som si opatrila počas frontu.
* Keď ten hnoj spred Vášho domu nezmizne, obecné zastupiteľstvo sa do toho vloží.
* Mám reumatizmus a štvorročné dieťa, toto je dôsledkom vlhkého bytu.
* Ja, dolupísaný, sa pýtam, čo je s mojim zranením na zadku a súčastne žiadam o dôchodok.
* Pri vodnom kúpeli som utrpel úraz. Šmykol som sa do vane s horúcou vodou a obaril som si genitálie, t.j. zadok a ostatné.
* S predajom kozy súhlasí aj moja žena, môžete si pre ňu prísť v pondelok.
* Dňa 1. júla bude súpis zvierat – svíň, preto sa dostavte na obecný úrad.
* Bolo úradne zistené, že menovaný nespáchal násilie, ale tehotenstvo nastalo príležitostne.
* Ten pán úradník, čo mi nechce dať uhlie, by mal u nás spať, aby spoznal, akú mám studenú dieru.
* Podávam týmto sťažnosť, že nás obvodný lekár ťahá zuby za vajcia.
* K úrazu prišiel, keď som viedol kravu k obecnému býkovi – Janovi Gibíkovi.
* Moja družka utrpela pracovný úraz švihnutím chvosta do oka.
* Bola zrazená motoricky poháňaným motorom.
* Mám 65 rokov a chorú nohu. Máme 8 deti, čo je dôkazom toho, že máme kladný vťah k štátu. Deti sme splodili s manželkou a svoje povinnosti si plníme naďalej. Keď mi nepridelíte čižmy, nebudeme si môcť plniť ďalej svoje povinnosti.
* Veľmi Vás prosím, aby som bola do týždňa uspokojená, lebo ináč sa budem musieť obrátiť na verejnosť.
* Manžel zomrel v zmysle smerníc štátneho úradu pre vojnových poškodencov.
* Dotazník Vám zasielam s tým, že nemanželský otec uznal dieťa za svoje, ale len pre úradné účely
* Pri útoku na Mikuláš bol ranený mínou a bola mu pravdepodobne odtrhnutá noha, alebo aj dve a od tej doby je nezvestný.
* Ja som ho ťažko vychovala a vy ste ho zmárnili ľahko a doteraz som nevidela ani päták.
* Mám obyčajný dom a malú vnútornosť.
* Liečený lekárom nebol, nakoľko bol ihneď postihnutý zabitím.