Allforum INFO-SK-CZ

Viac ako len fórum ...
Naposledy ste tu boli Ut, 17. Mar 2009, 08:37 Práve je Ut, 17. Mar 2009, 08:37

Všetky časy sú v UTC

[ Počet príspevkov: 300 ]  Prejsť na stránku Predchádzajúca  1 ... 26, 27, 28, 29, 30  Ďalšia
Autor Správa
 Predmet príspevku: Re: Jeden "hĺbavý" citát na každý deň
OdoslaťOdoslané: Pi, 13. Mar 2009, 07:01 
Neprítomný
AF SENIOR
Obrázok používateľa

Založený: Ne, 01. Jún 2008, 12:40
Pohlavie: Muž
Srdce moje, kedyže si šťastné?

Je pozoruhodné,
že o najdôležitejších veciach v živote
ľudia tak málo premýšľajú.

Graham Green

Keď pozorujeme život, môžeme nadobudnúť dojem, že šťastie človeka závisí od jeho príjmu. Kto dosť zarába, môže si dovoliť veľa pôžitkov. Ale múdrosť z rozprávok by nám mohla ukázať, že „hlúpy Jano" nebol šťastný, kým ho ťažila zlatá hruda. Šťastným sa stal až v slobode bezstarostného človeka. Aj zbežný pohľad na výraz tváre milionára, obklopeného bezpečnostnými zariadeniami, by nám mohol ukázať, ako málo im plnosť pôžitkov poskytuje aj plnosť radosti.

Nie, bohatstvo nerobí človeka šťastným, rovnako chudoba ho nerobí nešťastným. Keď si pomyslím na nosičov pri Damašskej bráne v Jeruzaleme, prístavných robotníkov v Neapole, čističa topánok v Dakare, môžem dokonca tvrdiť, že som chudobných počul veselo spievať, pískať, roztopašne sa smiať. Pod chudobou si však nesmieme predstavovať biedu. Biednym chýbajú životne dôležité veci, chudobný ich má, ale má ich tak ako betlehemskí pastieri, ktorým anjel prvým zvestoval "veľkú radosť".

Srdce moje, kedyže si šťastné? Očakávaš šťastie od moci, úspechu, slávy? Ach, ako rýchlo človek stráca nielen krásu a štíhlu postavu, ale aj meno, čo žiari na obálkach kníh, na filmových plagátoch, čo vypĺňa politické titulky, alebo sa spája so športovými úspechmi.

Nijaká hviezda nevyhasne tak rýchlo ako oné hviezdy, zo slávy ktorých žije senzácia. A práve úspešní ľudia nevedia znášať vädnutie a upadanie do zabudnutia. Preto stoja v štatistike samovrahov veľmi vysoko.

Často počujeme, že najväčšie šťastie je zdravie. Zdraví si ho však nevedia ceniť. Či nenachádzame medzi samovrahmi aj ľudí, ktorým sa napriek prekypujúcemu zdraviu a sviežej vitálnej mladosti život už nezdá hodným žitia? Zaiste: zdravie je nesmierne dôležitý poklad. Ale počul som už nielen chudobných spievať, ale aj chorých sa smiať.

Srdce moje, srdce, kedyže si šťastné? Odpoveď nám dá básnik Clemens Brentano, ktorý svoju pravdu našiel v utrpení a láske:
„Milovať a byť milovaný, to je najkrajšie na zemi."

Max Rössler - Objav radosť

REKLAMA

Detaily príspevku
OdoslaťOdoslané: Pi, 13. Mar 2009, 13:55 
Neprítomný
V.I.P partner
Obrázok používateľa

Založený: Pi, 18. Apr 2008, 17:04
Pekné zamyslenie nad srdcom.

OdoslaťOdoslané: Pi, 13. Mar 2009, 14:20 
Neprítomný
AF pozorovateľ

Založený: Po, 03. Nov 2008, 10:56
Pre ženu by muž urobil čokoľvek,s výnimkou alkoholu,proste musí piť,aby pochopil nežné stvorenia.

cumeľ.

OdoslaťOdoslané: So, 14. Mar 2009, 08:11 
Neprítomný
AF SENIOR
Obrázok používateľa

Záhradníčka života

Muž bol daný žene, aby bol jej priateľ,
šťastie a hrdosť. A ona nech vstúpi
do jeho života ako anjel strážca
jeho duše.

Caroline von Weber

Raz sa Theodora Heussa, prvého povojnového nemeckého spolkového prezidenta, ako vdovca opýtali, čím pre neho bola jeho manželka. Odpovedal: „Bola záhradníčkou môjho života." Krásne slová, hodné zamyslenia. Lebo naše srdce, ktoré hýbe naším životom, je ako záhrada. Keď ho ponecháme samo na seba, budú v ňom síce prekvitať krásne kvety pocitov, dozrievať plody rozhodnutí, ale všetko v ňom bude prerastené burinou pochybných vášní. Záhrada potrebuje opateru, starostlivú ruku záhradníka.

Keď si mladomanželia Heussovci v roku 1908 vymenili snubné prstene, povedal im Albert Schweitzer vo svojom sobášnom príhovore: „Najväčším šťastím v tejto chvíli nie je len to, že si dvaja ľudia sľubujú: chceme žiť jeden pre druhého, ale že to v ich mysli zároveň znamená: chceme spoločne žiť pre niečo."

A Friedrich Naumann, významný evanjelický teológ a sociálny politik, vo svojom príhovore mladomanželom citoval básnika Paula Gerhardta: „Jeden je druhému svetlom, ale ani jeden to nevie."

Po smrti Elly Heussovej sa v Novom zákone, ktorý pravidelne čítala, našiel list, v ktorom jej manžel k sedemdesiatym narodeninám vlastnými slovami potvrdil slová Paula Gerhardta: „V braní i dávaní platí pekná rovnováha, ktorá bola zákonom nášho života - jeden bol druhému svetlom."
Max Rössler - Objav radosť

OdoslaťOdoslané: So, 14. Mar 2009, 16:09 
Neprítomný
AF pozorovateľ

Založený: Po, 03. Nov 2008, 10:56
Keby nebolo snežilo,bolo by mi dievča vyfajčilo.

OdoslaťOdoslané: So, 14. Mar 2009, 16:55 
Neprítomný
Obrázok používateľa

Založený: St, 21. Jan 2009, 17:29
Pohlavie: Žena
to musíš takými citátmi kaziť takú peknú stránku ? ja viem, fórum je pre všetkých, ale trocha slušnost nezaškodí

OdoslaťOdoslané: So, 14. Mar 2009, 19:47 
Neprítomný
Obrázok používateľa

Založený: Pi, 06. Mar 2009, 22:06
andres napísal:
to musíš takými citátmi kaziť takú peknú stránku ? ja viem, fórum je pre všetkých, ale trocha slušnost nezaškodí

asi to nemá také ružové ako vraví a chýba mu to preto sa mu myšlienky stále uberajú jedným smerom :twisted:

OdoslaťOdoslané: So, 14. Mar 2009, 20:05 
Neprítomný
Obrázok používateľa

Založený: St, 21. Jan 2009, 17:29
tak nech si založí stránku, kde sa všetko bude točiť len o tom

OdoslaťOdoslané: So, 14. Mar 2009, 22:07 
Neprítomný
Moderator Allfóra
Obrázok používateľa

Založený: So, 03. Máj 2008, 05:20
Hosť napísal:
andres napísal:

„Majster jazyka, ktorého myseľ prekypuje myšlienkami, bude pri reči skôr rozmýšľať a vyberať. Ale obyčajný táraj sype zo seba ustavične tie isté myšlienky, odeté vždy do tých istých slov“.
SWIFT Jonathan, (1667-1745) – Írsky spisovateľ, básnik a satirik, preslávil sa najmä utopisticko-cestopisným románom Gulliverove cesty.

Škoda, že táto pekná charakteristika "táraja" nemá svojho autora.... :sad-121:

Zarob si klikaním... https://www.klikacka.sk/registracia/?odporucatel=clea_z

Obrázok

OdoslaťOdoslané: Ne, 15. Mar 2009, 07:48 
Neprítomný
AF SENIOR
Obrázok používateľa

„Majster jazyka, ktorého myseľ prekypuje myšlienkami, bude pri reči skôr rozmýšľať a vyberať. Ale obyčajný táraj sype zo seba ustavične tie isté myšlienky, odeté vždy do tých istých slov“.
SWIFT Jonathan, (1667-1745) – Írsky spisovateľ, básnik a satirik, preslávil sa najmä utopisticko-cestopisným románom Gulliverove cesty.[/quote]

Škoda, že táto pekná charakteristika "táraja" nemá svojho autora.... :sad-121:[/quote]

clea, túto myšlienku som tam umiestnil ja, akosi mi „blbol“ počítač, snažil som sa ale mi to nevyšlo ani na druhý pokus.

Každý deň otváram túto stránku s napätím, že tu nájdem peknú myšlienku, nejaký "hĺbavý" citát, hovoriaci o zmysluplnom živote, radostiach, starostiach, bolestiach, utrpení, nádeji... ako som to uviedol v úvode na prvej strane.

Naozaj veľa z Vás písali rozumné myšlienky, chodili sem ako do „kaviarničky“, posedieť si, vypiť kávičku v nezadymenom prostredí, kde sa „nefajči.“ No v poslednej dobe už tu nie je čistý vzduch, bez ohľadu na tých, ktorí nefajčia, sa tu začína fajčiť. Rozhodol som sa, že keď to tak bude ďalej pokračovať, tu útulnú peknú „kaviarničku“ zatvorím.

Všetkým prajem pekný slnečný deň.

[ Počet príspevkov: 300 ]  Prejsť na stránku Predchádzajúca  1 ... 26, 27, 28, 29, 30  Ďalšia

Všetky časy sú v UTC

Kto je prítomný

Používatelia prezerajúci si toto fórum: Žiadny registrovaný používateľ a 0 hostí.