(Internal High Divice Audio Bus)
Zdarvím všetkých.
Mám dosť veľký problém.
Mám novú základnú dosku zo zvukovkou, s novým procesorom a novú Ramku.
Nainštaloval som si
Windows XP Media Center 2005 zo Servick pack 2.
Ten používam už dlhšie a nevidel som nikde na nete a ani u známych, že by s ním niekto vôbec mal niekedy nejaké problémy. Tento Win mám originál, dostal som ho k PC, už pred 2 rokmi.
A teraz k problému:
Inštalácia Win prebehla bez problémov, nainštaloval som si ovládače, čo šlo bez problémov, než prišlo na inštaláciu ovládača zvukovej karty. Z originál CD, ktoré som dostal k základnej doske, tento ovládač stále inštalovalo, cca hodinu a nič. Našiel som si ovládač a nie jeden, na nete, ale aj tak to neprebehlo v poriadku. No tým, že som ten ovládač hľadal na nete, som našiel veľa fór a stránok, kde písali ľudia, že tiež majú ten istý problém ako ja. Tak som skúsil nainštalovať aj nový Direct X a skúsil prejsť testom. Všetko okrem zvuku prešlo v poriadku. Skúšal som všetko čo zo zvukom súvisí, ale aj to čo nie, trvalo mi to 2 dni a ani ťuk.
Tak som šiel do firmy, kde mi tieto komponenty vymieňali. Tak som prvý krát počul, že vraj je všetko OK, len Win nieje dobrý (môj názor - blbosť). Druhý krát szasa, že service pack 2 je starý. To neviem prečo, keď SP2 skončil vývoj v roku 2004 a ja mám Win 2005. Tak som tam nainštaloval SP3, ale žiadne zlepšenie, čo sa týka zvuku.
Tak sa na Vás chcem obrátiť, či by ste mi nevedeli niekto poradiť čo s tým. Za každú radu budem vďačný.